Co mám v košíku?

Zavřít

Jaký obraz do ložnice?

Vybrat obraz, to je kumšt. Když bydlíte sami, je to o něco lehčí, ale jste-li dva (či více), můžete mít problém. Moje zkušenost je, že žena chce často právě něco osobitého, ručně malovaný obraz, nebo dekoraci. Partnerovi je to často úplně jedno (to je ten lepší případ). Rozuměno – svůj názor jasně nevyjádří, ale na jakýkoliv obraz bude mrčet. V horším případě má také velmi jasnou představu, ale úplně na druhém konci spektra. Buď něco „aby to moc nestálo“, tj.zaplácnout místo na zdi a hlavně co nejlevněji, protože kolik by si za ty peníze mohl koupit piva? (vína, nářadí, oblečení, doplňte cokoliv za co rád utrácí Váš partner). A nebo je to taky estét, ale líbí se mu naprosto jiné věci než Vám.

Dojít ke shodě někdy trvá opravdu dlouho. Proto přináším nějaké obecné názory a tipy co se týká obrazů do jednotlivých místností. Je někdy chyba kupovat první, co se líbí.

Začneme ložnicí.

Obraz

Obraz do ložnice

Ložnice je místo, kde visí obrazy nejčastěji. Poličku má totiž nad postelí pověšenou málokdo, aby se nebouchal do hlavy, když čte knihy, nebo se dívá v posteli do notebooku (což samozřejmě nedoporučují všichni poradci životního stylu, ale ať se přihlásí ten, kdo to nikdy nedělá). Takže vzniká velký prostor o šířce zhruba dvou metrů. Co na něj?

Zapřemýšlejte nad duchem místnosti, jakou chcete vytvořit atmosféru. Do ložnice budete vstupovat každý večer. Pravděpodobně s cílem jít se vyspat. Proto úplně nedoporučuji obraz, který místnost aktivuje. To znamená nic přehnaně divokého, nic, co Vaši hlavu nakopne k přemítání nad životem a světem. Zvolte spíše něco relaxačního a nejlépe v tlumených barvách. Nebo něco tématem minimalistického. Například jednoduché geometrické tvary. Zbývalo-li by mi pár desítek milionů, já bych si nad postel pověsila třeba něco menšího od Rothka.

Obraz

 

Anebo od Klimta. Toho umělce mám moc ráda, protože zpracovává stejné téma, jaké se mi vrací. Erotika, láska. To je druhý účel ložnice, a proto určitě neuděláte chybu s obrazy, které si nesou tato témata. Já mám tedy už asi sedm let nad postelí tyto milence. Malovala jsem už hodně dávno.

Obraz

 Dívám se na ně vždycky, když ležím na pravém boku. Zatím mne neomrzeli. Věřím tomu, že takové obrazy přináší lásku. Když jsem naštvaná na svého muže, nebo ležím v nějakém splínu a dívám se na ten obraz, jednoduše mne nutí přemýšlet nad námi dvěma spíš v tom pozitivním duchu.

Příští článek se budu věnovat obrazům v obýváku, vtupní hale, prostě tam, kde přijímáte své přátele.



< zpět

Hello You!

Join our mailing list